sreda, 18. februar 2009

Letenje se je končno začelo

Danes smo vam dolžni še poročilo od včeraj, ker se ga nobenemu ni dalo napisat.
Včeraj je bil po vsem tem slabem vremenu prvi letalni dan, vendar le za nekatere, saj je na štartu pihalo do 30 km/h. Minako, Miha in Toni so leteli, jaz pa sem raje ostal prizemjen na tleh. Letenje ni bilo bog ve kaj, saj so vsi, ki so vzleteli stali ko salame v zraku. Veter je bil vsekakor premočan zato je bila tudi tekma odpovedana.

18. februar (danes)
Že včeraj zvečer smo gledali lep sončni zahod (pokazatelj lepega vremena) in upali, da bo ta prerok za danes držal. Zjutraj je sprva kazalo super, po brifingu (sestanku z organizatorjem, ki ga imamo vsako jutro ob desetih) pa se je za Mt. Borahom (štartom), že delal en velik razvoj oblakov. Organizator napove ponoven brifing na štartu ob poldne. Hitro pokličemo našega šoferja Roba in malo čez enajsto že pridrvi čisto v avstralskem stilu do nas. Ves nasmejan nas z našim avtom odpelje na vrh. Vmes nam še daje nasvete kam moramo leteti in kaj se moramo pazit, namreč, možakar je izkušen pilot jadralnega letala.


Na vrhu vsi malo postran gledamo v črne oblake, ki se razvijajo kakih 30 km za nami vendar nič ne kaže, da bo razvoj postal nam nevaren. Organizator nam napove 66 km dolgo preizkušnjo s šestimi obratnimi točkami. Vrsta dirke pa je bila "race to goal", se pravi, kdor prej pride ta zmaga. To se je na tej vrsti tekmovanja prvič zgodilo v treh letih, da je organizator postavil tekmo "race to goal", ampak danes je to naredil zaradi varnosti, saj so nam iz juga in severa pretile nevihte.
Pomaknemo se na zahodni štart, kjer je že gužva in prvi so že v zraku. Tudi "briencljni" :-) se nismo prav dolgo obirali in vsi štirje člani ekipe smo v zraku, vendar za las prepozno. Prvi trije se dvignejo do oblakov (1700 m), mi pa smo jih zamudili in višje kot 1500m ni šlo, kar je pa bilo premalo za 15 km oddaljeno obratno, ki je bila v vasi Manilla. V zraku se mučimo in mučimo, ko nam organizator po postaji javi, da je tekma ustavljena. S Tonijem pristaneva kar nazaj na štart, Miha in Minako pa se odpeljeta v dolino.
Tekmovanje snema tudi Discovery Chanel, tako, da nas boste lahko spremljali tudi po televiziji, kdaj bo to pa ne vemo še .
Toliko za danes, jutri je nov dan in nova tekma. Držite pesti za vreme ;-), zmaga nam itak ne uide :-D .
Na tekmi imamo res smolo, saj je v tem tednu padlo dve tretini padavin, ki jih drugače pade v celem letu.

Sončen in vroč pozdrav v Slovenijo, Ivan

3 komentarji:

  1. Zadji dnevi bodo najboljsi boste vidli. Pesti pa seveda drzimo za Briencljne :D

    lp W

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako lahko stojijo salame v zraku, si pa ne znam predstavljati... :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. držimo pesti za lepo! vreme in za zmago naših
    pozdrav Lidija

    OdgovoriIzbriši