ponedeljek, 9. februar 2009

Na celini




Zjutraj ob pol sedmih smo prispeli v Brisbane, kjer nas je cakala Kristina in Nino (zlahtnika). Spali nismo ze celo vecnost, oziroma malo smo dremali in sedaj bomo popadali, ko muhe v posteljo. Ze dopoldne smo si rentali avto, ki pa ima volan na napacni strani :-D . Vozniske sposobnosti je najprej sprobal Toni, seveda po levi strani cestisca, kot tukaj vozijo. No malo se prestrasis, ko okrog ovinka pridrvi avto nasproti po levi in tega se bo treba navaditi, ma upam, da nam bo slo. Bomo videli jutri, ko odhajamo na Rainbow beach, malo sprobat obalne vetrove.


Toliko za danes, se nekaj pojemo in spat.



Se o pozarih in poplavah par besed, ker nas vsi prosite, da naj se pazimo, da ne zgorimo ali se utopimo v poplavah. Pri nas mediji navajajo Avstralijo in ne povejo v katerem koncu se dogajajo te katastrofe. Pozari so na jugu, poplave pa na severuvshodu, mi pa se nahajamo v sredini in tudi drug teden se bomo nahajali v sredini, zato nam ni nobene sile. Za primerjavo naj samo omenim, da je to tako, kot da bi ziveli v Sloveniji, v Grciji bi bili pozari, na Finskem pa poplave. Tako, da ni bojazni. Jaz sicer cez 14 dni grem se na obmocje poplav, kjer imam teto, vendar me bo spremljala sestricna in ce bodo rzmere slabe pac ne bom sel. Drugace je pa res vroce 37-38 stopij in visoka vlaga.














Gremo spat!


4 komentarji:

  1. Srečno na zemlji in v luftu Lidija

    OdgovoriIzbriši
  2. Tale pesko je naštudiral, kako je treba nič delat v tej vročini. In vam je kot dober gostitelj očitni takoj demonstriral...faca mala :)

    Uzivajte. Dons imamo tud mi sonce in modro nebo!

    LP
    Masa

    OdgovoriIzbriši
  3. Lahko noč še od mene in Lucke. Pa ne se preveč ukvarjat s tistim pesom, da ne bo lucy ljubosumna ;)

    OdgovoriIzbriši