torek, 24. februar 2009

Tezko se dise


V nedeljo sem prispel na sever Quenslanda, kjer je tropsko podnebje. Tukaj je gibanje malo omejeno, predvsem zaradi krokodilov, ki se potikajo po potokih in rekah.
No vceraj smo sli malo gledat krokodile k enemu kmetu ala Steve Irwin. Po tem smo smo sli se do enega potoka, kjer je velik bajer in se imenuje krokodilje gnezdo. No krokodilov ni notri ampak so ene 5 km nizje v tej reki, kjer je voda bolj motna. Sestricna Kristina in Bratranec Nino se nista sla kopat, ker pravia, da je ta reka mrzla, ma zame je bila v tej vrocini prava odresitev. Ni bilo pa kaksnega posebnega uzitka plavat in sem kaj hitro sel ven. You never know...

Danes smo se malo sprehodili po dezevnem gozdu. Ponavadi me celo leto ne pici toliko komarjev kot me jih je danes. Vlagometer je zjutraj kazal 89%, termometer pa se je dvignil na nekaj vec kot 30 stopinj. Vlaga je tista, ki tukaj otezuje hojo in vse ostalo. Na poti smo videli neverjetne slapove, divje purane itd... Brez macete pa seveda tukaj skozi ne prides niti 5 m, se vidis ne toliko dalec.
Jutri ob enih imam letalo za Sydney, kjer se spet srecam s Tonijem in Mihom, ki pa vsak dan letita, vendar noceta nic napisat na blog :-(.

LP

Ni komentarjev:

Objavite komentar