sobota, 14. februar 2009

Začetek tekmovanja v dežju

Včeraj nismo nič napisali na blog, ker se nam ni zgodilo nič posebnega. Zvečer smo imeli vpis v tekmovanje, kjer so nam naložili obratne točke v GPS-je, potem smo pa počasi odpeketali domov in spat. Malo smo si še ogledovali karte, ki nam jih je dal organizator, kje bomo leteli oziroma bolj kje bomo pristajali, da bomo blizu kakšne ceste, kjer nas bo šofer lahko pobral.

Danes naj bi bil prvi tekmovalni dan, vendar iz tega ne bo nič, ker zunaj prav lepo dežuje, zato dan izkoriščamo s pripravo opreme, Zjutraj pa smo imeli brifing (sestanek) z organizatorjem o podrobnostih tekmovanja ter teritorija za letenje.
Na tekmovanju smo prav tako morali sestaviti štiri člansko ekipo v kateri je dobro imeti kakšno žensko, ker nam prinese 20% bonusa pri točkovanju za ekipo . Matej Belčič je ostal pri ekipi Poljakov s katerimi je tudi skupaj prispel v Manillo.
Ime za ekipo smo si izbrali HORSEFLY ( briencl po domače :-D, obad po slovensko ), sedaj pa smo rabili samo še eno žensko, ki bi nam prinesla bonus točke :-) , ter šoferja , ki nas bo prišel iskat, upajmo da čim bolj daleč. Malo smo vprašali, kje bi lahko dobili šoferja in organizator nam je dal tel. številko od Roba Walkerja, lokalnega pilota jadralnega letala. Po klicu nam je povedal, da ga je pred nami že klicala ena ženska iz Japonske in da se lahko v avto pridružimo tudi mi. Na hitro smo to žensko poiskali, ter jo seveda vprašali, če želi biti tudi v naši Briencl ekipi :-D, če jo seveda še nima. Povabilo je takoj sprejela in sedaj imamo popolno ekipo v vseh štirih kategorijah ENB,ENC,END ter open. Članica naše ekipe je Minako Kamatsuzaki iz JP, leti pa UP Trangota razreda END. Pravila tekmovanja so za laika malo zahtevna, vendar boste do konca tekmovanja čisto na jasnem za kaj se gre. Za predstavo pa si lahko preberete novico na paragliding slovenija portalu. Osnovno pravilo pa je leteti čim dlje, let pa se točkuje do sedme ure zvečer, tudi če smo v tem času še v zraku.

Toliko za danes, jutri bo po napovedi spet malo možnosti za izvedbo tekmo (20 % upanja ostaja), v ponedeljek pa bo tekma zagotovo izpeljana.

Pozdrav od Horsefly ekipe.

4 komentarji:

  1. No, tički, se ba, se ži sveti in let bo dolg, dolg...,pred letom ne pijte, da ne boste zaradi pipc morali pristajati. popolno ste se zrihtali, vse čestitke, in pozdravite kolegico brincelko.
    čaučau

    OdgovoriIzbriši
  2. epske lete vam želim...
    Lp iz(za spremenbo sončne)Spodnje Idrije
    BL

    OdgovoriIzbriši
  3. pakažte jem, ki se praj letit....
    go ivančk & co.
    Lp, Mojca & Bojan

    OdgovoriIzbriši
  4. he he brencl banda....

    OdgovoriIzbriši